TARİHÇE

2010 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan kurumumuzun bina inşaatı, Türkiye Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılmıştır. Okulumuz adını konumlandığı mahalle olan Esenkent Mahallesi'nden almıştır.

Okulumuz 20 Eylül 2010 tarihinde 739 öğrenci ile TOKİ Esenkent İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır. Açıldığı günden itibaren bölgesinin önemli bir kurumu haline gelen okulumuz, bir sonraki eğitim öğretim yılına 496 kız, 557 erkek toplam 1053 öğrenci ile başlamıştır.

2012 – 2013 eğitim öğretim yılında ortaokula dönüştürülen okulumuz; 43 derslik, 3 ana sınıfı, 5 özel eğitim sınıfıyla eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Bakanlığın 18.07.2022 tarihinde aldığı anasiniflarinin anaokullarina dönüştürülmesi karari dogrultusunda 2022-23 egitim ogretim yilindan itibaren eğitime anaokulu olarak devam etmektedir.

Muammer Karabicak, anaokulumuzun müdürlüğünü TOKİ Esenkent Ortaokulu ile birlikte yürütmektedir.

Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 8 ogretmen ve 1 personel görev yapmaktadir.